Bovenaan in Google

SEO, geleidelijk aan naar boven in Google met zoekmachineoptimalisatie

 

Iedereen die een zoekmachineoptimalisatie traject met O.O.M Marketing is aangegaan, weet dat het begint met het 'zoekwoordonderzoek'. Het is zo oud als de SEO-industrie zelf. Als marketeer probeer je in te spelen op de woorden en/of termen waarop gebruikers zoeken in zoekmachines en je probeert een zo’n goed mogelijke positie te behalen op die woorden en termen, zo ga je naar boven in de zoekresultaten van Google.

Hoe kom je bovenaan in Google?

De vindbaarheid van je website hangt af van een gedetailleerd zoekwoorden onderzoek dat je uitvoert voordat je teksten op je website schrijft. Het schrijven van teksten is het belangrijkste voor je vindbaarheid en in die teksten verwerk je subtiel je zoekwoorden. Wij verzorgen een SEO analyse van je website voordat we aan de slag gaan met het schrijven van je website teksten. Met search engine optimalisatie ga je geleidelijk naar boven in de zoekresultaten. Het is een continu verbeterproces. 

 

SEO hoe werkt het? Een zoekmachine verwerkt dagelijks miljoenen websites, indexeert en analyseert uw website en geeft deze een plekje in de zoekresultaten. Net als het telefoonboek vroeger, heeft een zoekmachine een hele lange index van alle pagina’s op alle websites waarvan ze weten dat die bestaan. Uw site kan pas in de zoekmachine getoond worden, als hij in die index staat. Voor uw site getoond kan worden, moet de zoekmachine weten dat die site bestaat. Dat is de eerste stap.

Nieuwe website Dus bij het opleveren van uw fancy website, vraag uw web developer of deze ook de SEO heeft geoptimaliseerd met als basis een zoekwoorden onderzoek. Vraag goed door, want een webbeheerder zegt misschien ja, maar het installeren van een  plug-in voor SEO, is GEEN zoekmachineoptimalisatie.
Is SEO niet optimaal ingesteld, dan ben je voor jouw doelgroep gewoonweg niet vindbaar bij Google of een andere zoekmachine. Tenslotte is online vindbaar zijn belangrijk voor uw bedrijf. De personen die op het web op zoek gaan naar uw diensten en/of producten willen u ook graag vinden. Hoe specifieker en efficiënter uw SEO instellingen, hoe hoger uw website organisch in de zoekresultaten van Google vindbaar is.

Altijd bovenaan in Google? Dan is een Google Ads campagne het advies. 

seo zoekmachineoptimalisatie